top of page

Nieuw: RAI voor kortdurende thuiszorg

Zorgaanbieders zoals Omring, Zorgstichting 't Heem en DSV | Verzorgd Leven leveren al jarenlang kwalitatieve intramurale zorg, ondersteund door RAI met Pyxicare. Met als resultaat: een proactief zorgplan gebaseerd op betrouwbare gegevens. Maar ook met een correcte indicering voor passende zorg.


RAI wordt ook volop in de thuiszorg ingezet, bij RST Zorgverleners bijvoorbeeld. Met de RAI-thuis screener maken ze een eerste snelle scan van de zorgbehoefte. Is die hoog, dan doen ze een uitgebreide inschaling met de RAI-thuis 2.0, waarmee je automatisch ook het NZa cliëntprofiel afleidt. Andere thuiszorgtools zoals de Zarit Burden en

EDIZ helpen dan weer om de overbelasting bij mantelzorgers tijdig te detecteren.


De sterke wetenschappelijke basis van een RAI-inschaling heeft ook een keerzijde. Het vraagt heel wat tijd om een inschaling te doen bij nieuwe cliënten (tussen 45 en 90 min), te veel in sommige situaties. Bij de kortdurende thuiszorg bijvoorbeeld, zo stelde Omring vast in een recente pilot.


Daarom is er nu een gloednieuwe RAI voor de kortdurende thuiszorg: de RAI Thuis Check. Daarmee doe je een inschaling in gemiddeld de helft van de tijd, mét behoud van de hoge betrouwbaarheid van het instrument. En met bruikbare adviezen voor het zorgplan, met focus op verbetering en positieve gezondheid.


Meer weten over de nieuwe RAI Thuis Check? Bekijk dan zeker onze webinar ‘RAI in de wijkverpleging’ met een bijdrage van prof. dr. Hein Van Hout en Laura Hollenberg van Omring.84 weergaven

Comments


Uitgelichte berichten
bottom of page