top of page

EDIZ: overbelasting op mantelzorger metenWat mogen cliënten en hun omgeving verwachten van de wijkverpleging? Hoe wordt die precies aangeboden? En welk extern toezicht is er? Deze en andere vragen worden beantwoord door het kwaliteitskader wijkverpleging. Het kader garandeert een hoogstaande thuiszorg en inspireert om die te blijven optimaliseren. Pyxicare helpt een handje met het EDIZ-instrument dat focust op de mantelzorger. EDIZ: nieuw, Nederlands en gratis.


Mantelzorgers meer meten

Als zorgkwaliteitssysteem ondersteunt Pyxicare zorgprofessionals en -organisaties, intramuraal maar ook in de thuiszorg. Dat betekent voldoende en gerichte aandacht voor de mantelzorger, die een belangrijke rol speelt in de verzorging en begeleiding. Zo kunnen zorgbehoevende mensen langer thuis wonen. Mantelzorgers zijn echter ook maar mensen en houden de zorglast soms niet meer vol. De mogelijke gevolgen zijn niet min: foute behandeling, verwaarlozing en zelfs mishandeling.


Logische app-uitbreiding

Na het internationale Zarit Burden-interview, dat de druk op de mantelzorgers meet, introduceren we het Nederlandse EDIZ-instrument. EDIZ staat voor Ervaren Druk voor de Informele Zorg en is 100% op maat van het kwaliteitskader wijkverpleging. Met EDIZ bevraag je mantelzorgers hoe zij de zorg voor de naaste ervaren. Pyxicare geeft dan een score hoe hoog die druk is: weinig, matig of veel. Is de druk te hoog? Dan zoekt het wijkteam naar meer ondersteuning, zodat de balans voor de mantelzorger weer gezond wordt. Je vindt het gratis EDIZ vanaf nu in onze app.


Complementaire instrumenten

Pyxicare heeft natuurlijk al langer aandacht voor de mantelzorger, dankzij het wereldwijd gevalideerde en allesomvattende RAI-instrument. Elke RAI-evaluatie biedt een schat van informatie voor de wijkverpleegkundige. Hoeveel steun krijgt de mantelzorger van de omgeving? Is er sprake van persoonlijke overbelasting? Staat hij of zij onder te hoge druk? Lijdt het sociale leven of zelfs de gezondheid eronder? Vragen en soms doorvragen maakt een wereld van verschil, voor de mantelzorger en… de cliënt.


Nog geen toegang? Onze support helpt je verder: support@pyxicare.com – 085 027 0010.

30 weergaven

Comments


Uitgelichte berichten
bottom of page