SMART CARE
2022
PROGRAMMA
Early bird tarief tot 30 april 2022
Het gezelligste zorgevent van het jaar? Dat moet Smart Care zijn, al zeggen we het zelf.
Want onze affiche oogt inspirerend informerend: schrijver-academicus Kasper Bormans ('Geheugenpaleis', 'Tijd maken voor mensen met dementie') met waardevolle communicatietips, interactieve workshops over RAI en Pyxicare, een plenaire afsluiting over interRAI in Nederland en de toekomst van de ouderenzorg...
Meer dan welkom op 14 juni 2022 in Herwijnen!
12:00
Ontvangst met netwerklunch
12:15-13:00
Optionele lunchsessie: interRAI in’t kort: een eerste kennismaking met het instrument
Is je ervaring met interRAI beperkt? Dan kan je terecht op deze korte kennismakingssessie.
Begeleiding: onze interRAI-experts
13:15
Keynote door Kasper Bormans over de kern van communicatie, de kracht van dromen en het wonder van relaties
Als auteur van ‘Tijd maken voor mensen met dementie – 52 manieren om te blijven communiceren’ dompelt Kasper je interactief onder in een reeks conversationele technieken die relevant zijn voor optimale communicatie met mensen met dementie, maar ook breder toepasbaar zijn in omgang met collega’s, vrienden of andere zorgdragers.
14:00
Parallelle praktijkworkshops
Workshop 1: Hoe start je met interRAI en gebruik je het in de dagelijkse zorgpraktijk?
Wie interRAI succesvol implementeert zal snel de meerwaarde ervaren, zowel voor de cliënten, de zorgteams als de organisatie. Maar hoe gaat dit in de praktijk? Een goede voorbereiding is het halve werk! Wat is de meerwaarde van interRAI en wat kan het voor jouw organisatie betekenen? In deze praktijkgerichte workshop nemen we je mee in de workflow van verkennen van interRAI tot start pilot en vervolgens implementatie.
Begeleiding: Sandra Hartog, consultant WorqFlowz. Erik Muller, Pyxicare.
Workshop 2: Het NZA-cliëntprofiel
In deze workshop praat de NZA je bij over de clientprofielen voor de wijkverpleging. Hoe verhouden deze zich tot de dagelijkse praktijk en wat is de rol van de NZA in het geheel? Verder is er uiteraard ruimte voor jouw vragen.
Begeleiding: beleidsmedewerkers van de NZA
Workshop 3: Interdisciplinair samenwerken met interRAI
Interdisciplinair samenwerken met interRAI en daarmee de juiste kwaliteit van zorg en behandeling bieden, hoe gaat dat in de praktijk? In deze workshop nemen (para)medici van Omring je mee in het werken met interRAI. Wat levert het hen op? Op het gebied van samenwerking, samenhang zien tussen verschillende gezondheidsrisico’s, in vroegsignalering, kwaliteitsmonitoring en de kwaliteitscultuur.
Begeleiding: Alvin Tuinenburg, specialist ouderengeneeskunde en teamleden van Omring , Marijke Boorsma of Wiebe Boorsma van Fransje Productions
14:55
Pauze
15:30
Parallelle praktijkworkshops
Workshop 4: Inspiratiesessie interRAI en positieve gezondheid
Gezondheid is breder dan de afwezigheid van ziekte en klachten. Elementen als veerkracht, zingeving en zelfmanagement staan steeds meer centraal. Door middel van het inzetten van Positieve gezondheid, gecombineerd met interRAI, is het doel om een breder beeld te verkrijgen van cliënten op 6 gezondheidsdimensies. In deze workshop vertellen we jou waar positieve gezondheid en het gebruik van RAI elkaar vinden en versterken.
Begeleiding: Kirsha de Vries, beleidsmedewerker van Omring
Workshop 5: Inspiratiesessie: de interRAI-school
interRAI is het enige instrument in de zorg in Nederland dat setting-overstijgend te gebruiken is. Stel je voor dat je een 70-jarige alleenwonende vitale dame bent. Je wil graag weten wat je kan doen om zo lang mogelijk gezond te blijven en in je eigen woning te kunnen blijven wonen. Wat als je zorg en ondersteuning nodig hebt? En wat gebeurt er als je in een woonzorgcentrum gaat wonen?
Kan interRAI je daarbij helpen? Jazeker! We schetsen de reis van zelfevaluatie, de thuissituatie naar de intramurale setting. Wat levert dit op voor de cliënt, maar ook voor de zorgmedewerker en zorgorganisatie.
Begeleiding: Wiebe Boorsma, Marijke Boorsma van Fransje Productions en Wally Keijzer van Zo Dichtbij.
Workshop 6: Inspiratiesessie data gedreven werken met interRAI
Met interRAI verzamel je waardevolle gegevens om de behoeftes van je cliënten goed in kaart te brengen als basis voor het zorgplan. Maar wat kan je nog meer doen met deze schat aan gegevens? Heel wat, zo blijkt: met het nieuwe Pyxicare kwaliteitsrapport krijg je inzicht in essentiële kwaliteitsgegevens over je cliënten. Vergelijk leefgroepen en locaties, ontdek evoluties en trends, en benchmark met anderen. Daarnaast praten wij je bij over de nieuwste ontwikkelingen van Pyxicare.
Begeleiding: Jurgen Berden en Bert Paepen, Pyxima
16:25
Verplaatsing naar grote zaal