top of page

Zarit Burden Interview: aandacht voor mantelzorgers

Trouwe gebruikers van de Pyxicare classic app (Android) kennen 'm misschien nog van de zorgvernieuwingsprojecten: het Zarit Burden Interview. Vanaf nu is dit instrument ook beschikbaar in de nieuwe Pyxicare-app op alle platformen. Je meet er de subjectieve belasting mee van mantelzorgers.


Zarit Burden is internationaal het meest gebruikte instrument in zijn soort. Mantelzorgers vervullen voor kwetsbare ouderen een sleutelfunctie, verzorgend tot sociaal. Bovendien helpen ze hen langer thuis wonen. Maar overbelaste mantelzorgers lopen zelf risico zoals depressie en burn-out. De gevolgen kunnen ingrijpend zijn.


Het Zarit Burden Interview maakt dat het niet zover komt. En peilt naar de fysieke en mentale conditie van de mantelzorger, andere verplichtingen zoals werk en gezin, financiële consequenties… Relevante stressfactoren worden opgelijst, dreigende zorgtekorten ingeschat. Pyxicare ondersteunt de korte versie via 12 makkelijk invulbare vragen op 5 à 10 minuten.


De mantelzorger geeft telkens een score van ‘nooit’ tot ‘bijna altijd’. Die laatste betekent een duidelijke overbelasting. De totaalscore tussen 0 en 48 toont hoe algemeen die overbelasting is, maar vanaf 10 is er al sprake van een grote zorglast. Wie het Zarit Burden Interview regelmatig afneemt, ziet uiteraard de duidelijkste evoluties.


Zarit Burden is gratis voor alle Pyxicare thuiszorg-gebruikers.


Nog geen toegang? Onze support helpt je graag verder!Tel: 013 22 90 34 (België) of 085 027 0010 (Nederland)

4 weergaven

Comments


Uitgelichte berichten
bottom of page