top of page

Pyxicare herfstupdate: zorgplan prioriteiten en sneller synchroniseren

update: 2/12/2022

Naast vallende blaadjes brengt de herfst weer een belangrijke Pyxicare update: een overzicht van de nieuwigheden. Meer weten? Schrijf je alvast in voor het webinar op 9 december.


Vanaf nu is deze update beschikbaar op alle platformen, dus ook Windows.


Leg prioriteiten vast voor het zorgplan

Vanuit een interRAI-beoordeling reikt Pyxicare mogelijke aandachtspunten aan voor het zorgplan: op welk vlak kan de cliënt nog verbeteren? Of zet je beter in op stabilisatie? Samen met de cliënt bepaal je waar je wil op inzetten. Voortaan kan je deze prioriteiten vastleggen in Pyxicare. Zowel CAPS als schalen kan je als prioriteit aanduiden. En wat meer is: een prioriteit volgt de cliënt. Volgde je de PURS schaal prioritair op bij een RAI thuis beoordeling? Dan blijft dit een aandachtspunt bij de eerstvolgende beoordeling met de RAI LTCF in het verpleeghuis.


Resultaten filter

Om handig met deze prioriteiten om te gaan, kan je ze voortaan in de resultatenlijst uitfilteren. Zo zie je enkel wat echt belangrijk is. Maar de filter gaat verder: je enkel geactiveerde resultaten bekijken, enkel CAPS, enz.


Beoordeling afsluiten: "slotje" icon

Ook het afsluiten van een beoordeling werd onlangs aangepast:

  • In de pop-up, wanneer je klikt op het slotje, staat nu "Afsluiten" in plaats van "Afsluiten en delen".

  • Na het afsluiten zie je in de app voortaan een slotje icoon in plaats van het wolkje.

  • Geen nood: er verandert verder niets, na het afsluiten wordt jouw beoordeling nog steeds gedeeld met andere systemen, zoals Nedap Ons.

Vlotter samenwerken dankzij snelle synchronisatie

Nog even als reminder: sinds Pyxicare versie 3.0 werd heel wat verbeterd op vlak van synchronisatie. Daardoor worden je gegevens een stuk sneller uitgewisseld tussen verschillende toestellen, maar ook sneller gekoppeld met Ons, het elektronisch cliëntdossier.


Mondzorg update

Verder werd in deze update ook nog de inhoud van het RAI Mondzorg instrument bijgewerkt naar de nieuwste versie.


Nieuwe schaal: risico op mantelzorger belasting

De nieuwe schaal ‘Risico op mantelzorger overbelasting’ werd toegevoegd aan het RAI Thuis 2.0 instrument. Mantelzorgers die stress ervaren lopen een hoog risico. Ook mantelzorgers die geen stress ervaren maar voor een persoon zorgen die somber is of meer dan een uur per dag bezig zijn lopen ook een hoog risico. Mantelzorgers die samenwonen met de zorgontvanger lopen meer risico.


Aan de slag

De update wordt automatisch geïnstalleerd. Let er even op dat je bij het eerste gebruik van de nieuwe Pyxicare online bent om de update af te ronden. Lukt er iets niet? Vragen bij de nieuwe versie? Onze support staat klaar.

support@pyxicare.nl of +31 85 027 0010.


Meer info tijdens het webinar op 9 december 2022 om 13u - Pyxicare update: van interRAI naar zorgplan


49 weergaven

Comments


Uitgelichte berichten
bottom of page