top of page

Primeur: herindicatieadvies voor zorgprofielen

Nieuw in Pyxicare: de juiste indicatie voor het juiste zorgprofiel voor je cliënten. Want het blijft voor zorgorganisaties een uitdaging om de juiste financiering & zorg te koppelen aan de juiste zorgprofielen. Daarom berekent Pyxicare voortaan het aantal zorguren. Resultaat? De zorg wordt effectiever en de middelen worden beter besteed. Iedereen wint dus.

Herindicatie of niet?

Het zorgprofiel, het vroegere ZZP (zorgzwaartepakket), wordt voortaan veel makkelijker bepaald. Elke RAI-LTCF-beoordeling (Long Term Care Facility of langdurige zorgbeoordeling) in Pyxicare toont nu welk zorgprofiel de cliënt heeft en hoeveel uren zorg daarbij nodig zijn. Als gevolg daarvan adviseert het systeem al of niet om het zorgprofiel te herindiceren.

Tot in de details

Vroeger moesten verpleeghuizen afgaan op verschillende schalen en werd het zorgprofiel vaak vrij subjectief bepaald. Met RAI gebruik je een wereldwijd gevalideerde standaard die de zorgbehoeften objectief meet met een schat aan gegevens. Daaruit berekent het systeem de RUG-score: iedereen met dezelfde score heeft gelijkaardige zorgen nodig.

Zo lever je makkelijker passende zorg die in de hele organisatie wordt ingepland. Op basis van objectieve en slimme data. En kijk je of de zorgfinanciering nog toereikend is, of bepaalde grenswaarden zijn overschreden... Je stuurt de RAI-beoordeling met herindicatieadvies naar het CIZ. Die neemt ze uiteraard niet zomaar over, maar houdt er rekening mee.

Betere zorg, over de hele lijn

Pyxicare/RAI leverde al objectieve indicatiestelling: zie o.m. het verhaal van Zorgstichting 't Heem in Noord-Brabant (lees hier). Daar koppelde men de juiste indicatie aan de zorgniveaus van de MAPLe-schaal, een schaal uit de RAI-thuiszorg versie. Met succes: het zorgkantoor kende 14 extra verpleeghuisbedden toe.

24 weergaven
Uitgelichte berichten
bottom of page