top of page

De Pyxicare-winterupdate: volg je cliëntevolutie op de voet (Nederland)

Gebruik je Pyxicare via iPad of Windows? Dan hebben we fantastisch nieuws: voortaan volg je nog eenvoudiger de evolutië van je cliënt. Bijzonder handig, ook in het multidisciplinair overleg (MDO).

Voor/achteruitgang in 1 oogopslag

Het is je intussen bekend: de cliëntaandachtspunten (CAPS) in Pyxicare kleuren rood bij een acuut probleem. Of bij een verhoogd risico waaraan je kan werken. Uit die frequente RAI-opvolging volgen concrete acties in het zorgplan, zodat de situatie stabiliseert of zelfs vooruitgaat.

Voortaan duidt Pyxicare je cliëntevolutie ook in de lijst met CAPS en schalen: een + betekent vooruitgang, een - betekent achteruitgang. Zie het voorbeeld hierboven: als de CAP urine-incontinentie de vorige keer 2 scoorde, was er weinig kans op verbetering. Hoewel actie om erger te voorkomen, welkom bleef. Als de CAP nu 3 scoort, geeft de + aan dat er nu toch meer kans op verbetering is.

Merk op dat het niet altijd zo is dat een CAP score 3 een verbetering is tegenover score 2: dit kan verschillen per CAP of schaal. Pyxicare past zich hierop telkens aan, dus kijk goed naar de + en - tekens en check zeker ook de extra info bij de CAP of schaal.

Opgelet: deze vernieuwing geldt voorlopig alleen bij intramurale cliënten in Nederland en sinds de mei 2020 update ook voor de thuiszorg cliënten in België.

Evolutie in de tijd

Maar voor intramurale én extramurale cliënten is er deze vernieuwing: alle positieve of negatieve evoluties staan nu ook in een kleurrijke evolutiegrafiek. Die geeft een gedetailleerd beeld van de cliënt op de lange termijn. Welke CAP werd wanneer geactiveerd? Ging de cliënt sindsdien voor- of achteruit? En hoe zit met de bijhorende schalen? Voortaan trek je dus sneller conclusies, waardoor problemen sneller worden voorkomen. En verbetering nog vroeger alle kansen krijgt.

Een klik op een CAP of schaal volstaat om de evolutie te bekijken. Oh ja: ook Android-gebruikers krijgen binnenkort exact dezelfde evolutiegrafiek. Zodat iedereen op dezelfde lijn zit. Gebruik intussen nog de "historiek" knop in Pyxicare op je Android tablet om de evolutiegrafiek te bekijken.

4 weergaven
Uitgelichte berichten
bottom of page